När du ska producera en hel utställning vet du hur viktig produktionen och logistiken är. Allt ska stämma i minsta detalj. Därför älskar vi att vara med redan från start för att förhoppningsvis kunna hjälpa till om vi ser något som skulle kunna gå snett.

När du ska producera en hel utställning vet du hur viktig produktion och logistik är. Allt ska stämma i minsta detalj. Därför har vi hela produktionen under samma tak och du får en projektledare som du alltid kan vända dig till. Vi har producerat utställningar i tio år. Stora betydande utställningar för museer och mindre, men i sammanhanget lika viktiga utställningar, på små gallerier. Vi tar hand om hela kedjan i huset, från att du skickar dina filer till att den första röda pluppen kommer upp på väggen och ett sålt verk ska levereras till en nöjd köpare. När du säljer ett verk är vi alltid redo att producera verken färdiga för leverans. Vi samarbetar direkt med fotografer eller producerar utställningar på uppdrag av museer och gallerier.

Konst som stärker varumärket

Sandeng har över tio års erfarenhet av att inreda hotell, restauranger, företag och privata hem med fotografi. Fotografi ger generellt ett samtida uttryck, oavsett om man väljer att arbeta med ett fåtal verk i stora format eller bygga en känsla med många mindre verk. Vårt sortiment rymmer alla slags uttryck.

Vi har kurerat och producerat betydande utställningar, byggt samlingar och varit rådgi- vare för både samlare och företag som vill skapa en stimulerande inredning eller förstärka sitt varumärke. Medvetna företag inser värdet av att bygga sitt varumärke på alla fronter. De vet att inredningen också kan stärka eller stjälpa ett varumärke. Överensstämmer din inredning med de värden som ditt företag vill förmedla? Ett tydligt och medvetet sätt är att låta väggarna tala för dig är med fotokonst som skapar rätt sorts associationer. Vi har ett brett utbud av fotografer och konstnärer med olika uttryck som kan förmedla rätt bild av dig. Vi har ett nätverk som sträcker sig långt ut i världen och djupt ner i svensk fotohistoria.

Leverans

När man har producerat ett verk eller en hel utställning med största möjliga noggrannhet är vi lika måna om att leveransen sker med största omsorg. Vi putsar glaset och förpackar bilderna professionellt, innan det är dags för leverans, oavsett var i världen bilderna ska hänga. 

Att packa efter konstens alla regler beroende på var verken ska eller hur de ska transporteras kan därför ha olika pris. Vi gör alltid en offert och ett förslag för dig. Om ni önskar gå en annan väg gällande packmaterial så anpassar vi oss givetvis efter era önskemål. 

Hängning

Redan vid offertstadiet skapas förutsättningarna för vilken typ av upphängningsanordning som är möjlig för den ramlist eller montering som du valt. En del lister är för tunna för att kunna hantera våra invändiga hörn som gör att verket sitter kloss an väggen. Då får man gå på alternativa lösningar. 

Om du ramar in enskilda verk hos oss brukar vi prata om lite tips om hur det hängs upp bäst. Vanligt är dock att vi levererar en utställning till ett museum eller ett galleri som sedan sköter hängningen. Därför är det extra viktigt att vi kommer överens om hur upphängningsanordningarna ska se ut eller vem som slutligen skall utföra det. Det finns en rad lösningar som du kan läsa under avsnittet Ram. 

Eftersom vi har många års erfarenhet av utställningsverksamhet blir vi emellanåt tillfrågade att också ombesörja hängningen. Fråga oss för offert. 

Hur sätter jag pris på mina verk?

Det är alltid du som konstnär som konstnär som bestämmer vad dina bilder ska kosta. Arbetar du med ett galleri gäller förstås andra förutsättningar som ni kommer överens om. Du sätter själv priset, väljer om det ska inkludera ramning eller ej, du bestämmer upplagans storlek och vilken eller vilka storlekar varje bild ska produceras. Har du väl bestämt dig för upplaga och storlekar så kan du inte ändra dig. Priset kan dock variera. En del väljer att höja priset efterhand bilderna säljs, andra säljer till ett och samma pris. Vi har arbetat med utställningar i många år och har erfarenhet av att sätta priser. Diskutera gärna med oss om du är osäker.

Vilken upplaga ska jag printa?

Pris och upplaga hänger ihop. Liten upplaga betyder ofta högre pris, stor upplaga eller rentav en open edition där upplagan är obegränsad betyder ett lägre pris. Vanligast är en upplaga mellan 3 och 20.