Sandeng Goeckers

1 april, och ändå inget skämt. Det hade det kunnat vara när ett Göteborgsföretag går ut med något galet på självaste skämtdagen!

Det är alltså helt sant. I samband med vårt tioårsjubileum förtydligar och expanderar vi vår verksamhet genom att öppna upp i Goeckers lokaler på Ljusterögatan i Stockholm och adderar Printspace i namnet. Det kommer att printas och monteras på syrafria material och skräddarsys lösningar som passar alla med ett behov av kvalitet. Tillsammans med Sandeng Printspace Gbg kommer det även kunna erbjudas förstklassiga inramningar och fullskalig utställningsproduktion i mindre såväl som enorma format. Ingenting kommer att vara omöjligt! 

Redan den 1 april startar Matias Ibanez sin tjänst som Säljchef för Sandeng och fler rekryteringar kommer bli offentliga inom kort. 

13 juni är det Prelaunch, en klassisk AW som Matias Ibanez säger med öl, vin, korv (och sojakorv såklart!) tillsammans med gött häng! Vi ses där! 

Matias Ibanez fortsätter därför att vara fotografernas bästa vän tillsammans med Sandeng.

Matias Ibanez har en av Sveriges största samlingar av svensk fotografi. Det som gör den här samlingen ännu mer anmärkningsvärd är att han har fått de flesta bilderna som tack. Han är nämligen också en av dem i landet som har störst kunskap hur man printar bilder. Och det gillar yrkesfotografer.

Om man är yrkesfotograf och verkar i Stockholm har man med största sannolikhet kommit i kontakt med Matias. Förmodligen har han ställt upp och löst det där som egentligen inte gick att fixa, ryckt in i sista sekunden, jobbat den där natten eller år efter år levererat printar med högsta kvalitet. Förmodligen har man gett Matias en bild och skrivit ”Till Matias, tack för allt”. Antingen man är en assistent med stora framtidsplaner eller heter Albert Watson. Förmodligen finns den där bilden bland Matias samling av över 600 inramade verk.

Matias kan fotografi på sina tio fingrar. Oavsett om det handlar om att framkalla och kopiera analoga bilder eller arbeta digitalt. Han har arbetat med fotografi i över trettio år, under den mest revolutionerande tekniska perioden i fotohistorien. Mer eller mindre dag och natt. Han har varit säljare och marknadschef på ProLabbet, butikschef, VD och huvudägare på ProCenter.  De två mest betydelsefulla platserna för yrkesfotografer under de här åren.

Nu tar han nästa steg tillsammans med Sandeng och öppnar upp i samma lokaler som yrkesfotografernas butik Goecker på söder i Stockholm. Premiär den 13 juni. Men redan den 1 april är Matias Ibanez igång som säljchef. Själv kallar han sig hellre för relationsskapare eller yrkesfotografernas bästa vän. Frågar man runt så stämmer det där väldigt bra.

Men vad är det som gör att Matias lever och andas fotografi? -Jag vet inte riktigt, men jag älskar att jobba med kreativa människor, säger Matias. Jag är uppvuxen med två föräldrar som är konstnärer, de gick på konstfack och akademin när jag var liten, så kanske har jag det i blodet.

Nu ska Matias sätta Sandeng på Stockholmskartan. Tillsammans med sina medarbetare (som vi återkommer till längre fram) ska de leverera Fine Art printar av högsta kvalitet, göra en del montering och när det faller sig produktion av hela utställningar. – Det är en otroligt rolig utmaning, men jag vet vad Sandeng går för när det gäller finish och service, menar Matias.

-Min uppgift är att tillsammans med Sandeng vara rådgivare för fotografer. Vi ska guida dem och lyfta deras bilder till rätt nivå. Jag vet hur viktigt det är att en bild ser likadan ut även om du printar dem med ett halvårs mellanrum. För en modefotograf måste en hudton eller en grå bakgrund se ut exakt från en gång till en annan. Nu får jag dessutom Sandengs kunskap och erfarenhet av att producera högklassiga verk och stora utställningar. Vad mer kan man önska sig än en komplett ramverkstad och en av landets få licensierade konstinramare som medarbetare?

Matias har alltid varit en relationsskapare och strävat efter att göra livet problemfritt för sina kunder. Att hjälpa till ligger i hans dna. Framöver kommer han att dela med sig av sin kunskap om att printa bilder, hur man väljer papper. All den där kompetensen som få kan mäta sig med, som han har byggt upp, bland annat på ProCenters printstudio.

Titta förbi butiken och säg hej när vi öppnar i början av juni. Vi vet att du inte kommer att ångra dig, oavsett om du vet vad han går för eller föga troligt inte har en aning vem han är.

Kolla in Goecker på http://www.goecker.se