Vi har gjort inramningar större än 180 x 270 cm i glas/dibondmått. Fråga oss om en skräddarsydd lösning för ditt verk och material val.

Mått och material

Maxstorlek på passepartout hos oss är yttermått: 120 x 170 cm. 

Maxstorlek på floatglas (tavelglas) 2 mm: 100 x 160 cm. Större storlekar kan beställas och då ökar tjockleken till 3 eller 4 mm beroende på storlek. Detta sker på offert då vi får göra en separat beställning från glasmästare.

Maxstorlek på ARTglas/Reflexfritt glas/UV-glas (70% UV-skydd) 2 mm: 122 x 172 cm. 

Maxstorlek på ARTglas/Reflexfritt glas/UV-glas (70% UV-skydd) 3 mm: 160 x 216 cm. 

Maxstorlek på aluminium/dibond: Skivorna kan fås i 150 x 305 cm. 

Vid större verk kan vi skarva och hitta en lösning som fungerar bra för ditt verk. 

Maxstorlek på kartong: Samma som för passepartout.

Maxstorlek på Kapafix: 150 x 300 cm.

Maxstorlek för musée Kapa: 100 x 140 cm.

Maxstorlek på repfritt Plexiglas: 200 x 300 cm.

Sedan tillkommer begränsningar för ramlister. Detta går vi igenom ihop med dig då det skiljer såpass mycket mellan olika träslag och tillverkare. 

Generellt kan man säga att ju tunnare en list är desto mer begränsar detta storleken av verket. Men om man låter listen vara tunn men lite djupare finns möjligheten att sätta en så kallad förstärkning på baksidan. Ofta är denna gjord i trä och går tvärs över baktill, men innanför djupet av ramen. Om detta inte går ser vi till att hitta andra lösningar som gör att du får ditt verk precis som du vill ha det. 

Om du väljer lackad furu framför ädelträ betyder detta att träslaget är mjukare och därmed krävs en kraftigare list alternativt förstärkningar som gör att du kan komma upp i storlek och att inte verket skall bli svajigt. Ädelträ är ett hårdare träslag och klarar av större storlekar bättre.