Kummelholmen visar under fyra dagar den 3-6 oktober Lost in (m)orbital thoughts av fotografen Eric Cung ( @cungphotos ). Det är konsthallens första stora fotoutställning och består av ett tjugotal fotografier i stort format tagna över hela världen samt flera video- och konstinstallationer.

Fritt inträde. Varmt välkomna till Kummelholmen!

Läs mer om utställningen här: http://kummelholmen.se/lostin

Selfie-turism, identitet och lögner
Lost in (m)orbital thoughts är en surrealistisk kommentar till den globala selfie-turismen. Det är samtidigt ett utforskande av bedrägligt bildberättande, identitet och personlig integritet i den digitala tidsåldern. Vilken rätt till vår egen identitet har vi kvar när ansiktet, som är det första och starkaste uttrycket för identifiering, blir exploaterat?Fotografierna är tagna på spektakulära platser runt om i världen, där konstnären är ständigt närvarande i motivet men har gjorts oidentifierbar genom ett fiktivt alter ego. Tillvägagångssättet placerar projektet i skärningspunkten mellan performancekonst och fotografi. Den mödosamma iscensättningen av varje bild kombineras med ett påtagligt inslag av slumpen – varje bild förmedlar den kamp som Cung utkämpat med platsens miljö och väderelement och är därmed präglad av de spontana val som situationen krävt.Erics bilder är filmiska till karaktären och har jämförts med den amerikanska fotografen Gregory Crewdson. Lost in (m)orbital thoughts visar ett urval av bilder tagna under tio års resande samtidigt som projektet utvecklats och mognat, och har först nyligen offentliggjorts. Under det senaste året har Eric Cung upptäckts av privata samlare och hans verk har också ställt ut på Arsenalen i Venedig, Italien.Eric är född och uppvuxen i Stockholm och har en magisterexamen från Konstfack. Lost in (m)orbital thoughts är hans första separatutställning.
Lost in (m)orbital thoughts 
Pressvisning torsdag 3/10 kl.10:00. Öppet 12:00 till 20:00 från torsdag 3/10 till söndag 6/10 på Kummelholmen konsthall. 120 Vårholmsbackarna, Stockholm. Tunnelbana: VÅRBERG. Karta: https://bit.ly/3067tRZ
Om Kummelholmen
Kummelholmen är en konsthall utanför Stockholm för kulturell utövning med ett lokalt engagemang och internationella samarbeten. Det är ett levande plats där olika yrkesutövare inom den kulturella sfären möts, nätverkar, byter idéer, hittar samarbeten och ställer ut.
Stephan på Sandeng granskar provprintarna i förberedelsefasen.